A SELECCIÓN GALEGA INFANTIL MASCULINA XA ACADOU A CLASIFICACIÓN PARA OS CUARTOS DE FINAL DO CESA 2023

A selección galega infantil masculina xa garantiu na segunda xornada de competición a súa clasificación para os cuartos de final do CESA 2023. O equipo dirixido por Adrián Menduíña deu boa conta de Catalunya e sumou a segunda vitoria en dous días. Ademais, hai que destacar os triunfos dos combinados cadetes (masculino e feminino) que volveron a facer un gran traballo para así garantir a súa clasificación para a fase de ascenso ao Campionato de España. Pero non todo foron alegrías. Perderon os dous conxuntos xuvenís (o feminino no Campionato e o masculino en Copa) e tamén a selección infantil feminina, que aínda así xogará a fase de ascenso, como mellor segundo.

Infantil masculina: Galicia, 26 – 19, Catalunya

Segundo partido e segunda vitoria para a selección galega infantil masculina, que xa asegurou a súa clasificación para os cuartos de final do CESA. Non foi un partido sinxelo. Nos primeiros minutos, Catalunya, cunha defensa presionante 3:3, freou o ataque galego, pero o rival tampouco podía coa defensa galega. Así o choque foi avanzando bastante igualado ata mediada esta primeira parte. A partir de aí, Catalunya baixou un pouco a defensa e os minigalaicos, lograron abrir unha pequena brecha de tres ou catro goles, coa que chegaron ao descanso.

Na segunda parte, Catalunya recuperou a defensa 3:3, que era a que máis complicaba o xogo dos nosos, pero Galicia, xogando con moita intensidade, logrou manter a distancia, nun primeiro momento, e nos minutos finais, aproveitaron boas transicións en ataque e as fantásticas paradas do meta galego, para abrir brecha no marcador ata o 26-19 final.

26. Galicia: Hugo Carreira, Christian Ferradas, José Enrique Portas (1), Xurxo Otero (1), Xoan Canedo, Lucas Díaz (5), Martín Vázquez (8), Manuel Souto (1), Xoel Lago (5), Lois Alonso (1), Luis Martínez (2), Matías Gestido, Marcos Carlón, Saul Fuentefría, Dimitrije Doder (2), Pablo Pardo.

19. Catalunya: Marti Serra (2), Leo González (1), Pol Peral, Álvaro González (1), Roc Calvo, Roger Serramia (5), Martí Casadella (1), Guillem Buded (1), Au Blanco, Pere Martí, Arnau Ndour (4), Jan Segu (3), Eric Anselmo, Cristian Filimonov (1), Marc Castella.

Árbitros: Jonathan Hinojosa e Daniel Álvarez. Excluíron dous minutos aos galegos Xurxo Otero (2), Xoan Canedo (2), Xoel Lago e Luis Martínez, e os catalás Leo González e Pere Martí.

Parciais: 2-3, 5-5, 8-7, 10-8, 13-9 (descanso), 15-12, 17-14, 19-15, 23-15, 26-19 (final).

Incidencias: Partido correspondente á segunda xornada do Campionato de España Infantil Masculina, grupo a, celebrado no Pabellón Pau Gasol.

Mañá, Navarra-Galicia (16:00 horas).

Infantil feminina: Cantabria, 22 – 18, Galicia

Duro mazazo para s selección galega infantil feminina que caeu derrotada no segundo partido da Copa ante Cantabria, nun choque no que os erros en ataque foron claves. A pesar de todo, acadaron a clasificación para a fase de ascenso como mellor segundo clasificado da Copa.

O inicio das galegas foi bo. Como sempre, coa intensidade defensiva por bandeira, Galicia logrou poñerse por diante no marcador cun 3-7 a favor (min. 11) que provocou o tempo morto de Cantabria. E a partir dese intre, comezaron a sufrir as nosas minigalaicas, que non atopaban a forma de superar á meta cántabra. Así do minuto 11 ao remate da primeira metade so marcaron un gol.

E na segunda metade continuou o bloqueo en ataque, que ía crecendo a medida que pasaban os minutos. Así ao final cinco 7 metros e uns 20 lanzamentos errados, levaron ao noso equipo á derrota.

22. Cantabria: Olga Juárez, Sarah Patrón, Lara Soto (3), Carla Navarro, Andrea Arce (3), Sara Juárez (4), Nora Díaz, Elsa Saiz (7), Adriana Diego, Andrea Martín (2), Daniela Fernández, Marta Corral, Daria Mateescu, Elena Mateescu (2), Ariana Mantilla (1).

18. Galicia: Iria Alonso, Emma Rial (5), Candela Martínez (1), Gabriela Martins (2), Ana Cancelas, Noa Portela (3), Lorena Ngnipa, Iris Santana (6), Sara Limes, Raquel Muñiz, Alba del Valle, Leira Brun (1), Irene Rodríguez, Vera Sierra, Leyre Azurmendi, Raquel Blanco.

Árbitros: Miguel Sánchez e David Cuevas. Excluíron dous minutos a Elsa Saiz, Daniela Fernández, Elena Mateescu e María Lanza (adestradora) por Cantabria e a  Noa Portela (2) e Raquel Muñiz (Galicia).

Incidencias: Partido correspondente á segunda xornada da Copa de España Infantil Feminina, grupo B, celebrado no Pabellón Callosa D´en Sarriá.

Mañá, Asturias-Galicia (11:00 horas)

Cadete feminina: Murcia, 18 – 40, Galicia

Impresionante o partido que fixo a selección galega cadete feminina contra Murcia. O rival era máis complicado que o de onte, pero Galicia defendeu a un altísimo nivel, cunha intensidade fora de serie, así que a vitoria só tiña un dono. Nos primeiros minutos, estiveron un pouco máis atascadas en ataque, pero se mantiveron no choque grazas a defensa 6:0 e a medida que avanzaba o choque, foron atopando o seu mellor xogo, tanto en defensa como en ataque, para ir escapándose pouco a pouco. Ao descanso, o marcador (8-15) xa o dicía todo. E na segunda metade, máis e mellor. Con esa confianza que da o traballo ben feito, o equipo dirixido por Adrián Pumar seguiu medrando no seu xogo e desfrutando na pista para chegar ao  18-40 final. Primeiro paso dado, pero agora toca confirmalo acadando o obxectivo marcado: O ascenso.

18. Murcia: Alejandra Martínez, Mónica Pérez, Alejandra Hernández (2), Antonio Carrillo (1), María José Ortiz (1), Gabriela Moscat (1), Ángela Serrano (1), Paula Segado (1), Consuelo Rubio (1), Gloria Giménez (3), Sofía Ramírez (2), María Ros, Inés Sáez (2), Marta García (3).

40. Galicia: Carmen Magallanes (8), Leire González, Isis Moreno (1), Iria López (1), Ainé Roca (1), Naihara Costas (6), Salma Aakcha, Celia Pérez (1), Alba Pérez (3), Paula Diéguez, Uxía Fernández (7), Iria Augusto (5), Alejandra Montenegro, Isabel Álvarez (2), Leticia Santos (2), Iria Benaches (3).

Árbitros: José Herrera e Alejandro Calderón. Descalificaron a Gabriela Moscat (min. 34). Ademais, excluíron dous minutos a Mónica Pérez, Gloria Giménez e Marta García (2), por Murcia e á galega Iria Benaches.

Parciais: 2-1, 3-4, 3-6, 4-7, 5-11, 8-15 (descanso), 8-21, 10-23, 12-25, 13-28, 15-34, 18-40 (final)

Incidencias: Partido correspondente á segunda xornada da Copa de España Cadete Feminina, grupo B, celebrado no Polideportivo Municipal de Sant Joan.

Mañá, Galicia- Asturias (09:00 horas).

Cadete masculina: Cantabria, 31 – 39, Galicia

Novo gran partido da selección galega cadete masculina. Enfronte estaba un duro rival, Cantabria, que destacaba polo seu sete inicial, capaz de competir con calquera. Así que Galicia buscou o desgaste do rival. O combinado dirixido por César Armán é un grupo moi forte, no que todos aportan e onde se poden facer cambios sen que se resinta o equipo e iso foi decisivo. Na primeira metade o choque avanzou moi igualado, con distancias mínimas a favor dun ou outro equipo e constantes empates. Ao descanso, 18-19 para Galicia. Pero na segunda metade, a selección galega non deu opción cunha gran defensa e a aportación da portería. Ademais, no aspecto ofensivo destacou Iago López con 13 tantos. Cantabria acusou o esforzo e Galicia seguiu xogando ao mesmo nivel durante os 60 minutos de xogo. Esa foi a clave do triunfo.

Primeiro obxectivo cumprido e agora hai que ir a polo segundo, o ascenso ao Campionato.

31. Cantabria: Juan Pérez, Diego Solar, Alberto San Millán (1), Manuel Garrido (3), Yeray Pablo (2), Marcos Casado (11), Eduardo Cofiño, Pablo Gómez, Víctor García (4), César Castresana (1), Pablo Manuel Traspuesto, Pol Sanz, Samuel Mantecón (7), Lucas Osorio (2), Lucas Abascal.

39. Galicia: Alonso Martínez, Atalo Bello (2), Marcos Suárez (3), Nicolás Cancela, Yago López (13), Iván Sánchez (1), Manuel Hernández (1), Marcos Varela (1), Daniel Periscal (1), Roque Estévez (2), Pablo Pazos (2), Jaime Serrano, Samuel Seijas (6), Henrique Traba (7), Diego Mourelle, Adrián Chapela.

Árbitros: Adrián Simo e Áñvaro Padilla. Excluíron dous minutos a Marcos Casado, César Castresana, Pablo Traspuesto (2), Samuel Mantecón e Lucas Osorio (2), por Cantabria e a Iván Sánchez, Manuel Hernández, Marcos Varela, Pablo Pazos eHenrique Traba (3, descualificado no minuto 56:35), por Galicia.

Incidencias: Partido correspondente á segunda xornada da Copa de España Cadete Masculina, grupo A, celebrado no Pavillón Ginés Alenda.

Mañá, Galicia-Asturias (16:00 horas)

Xuvenil feminina: Galicia, 29 – 38, Catalunya.

As opcións da selección xuvenil feminina se escapan. Hoxe tiña un partido crucial contra Catalunya e esta derrota complica moito a posibilidade de continuar no Campionato.

O equipo galego tardou moito en meterse no encontro. En pouco máis de dous minutos encaixou un parcial de 4-0 e, no minuto 10 o resultado era 3-9 a favor das catalás. Así, sempre foi unha costa arriba. Ademais, a porteira rival estaba moi atinada e cando parecía que podían recortar xurdía a súa figura para frear as opcións. Ao descanso, 14-19 en contra. Tralo paso por vestiarios, as rapazas dirixidas por Manu López saíron decididas a meterse no encontro, pero outra vez apareceu a figura da meta Gassama, que acabou coa ilusión galega. A medida que pasaban os minutos, as nosas rapazas ían facéndose máis pequenas ante a imposibilidade de recortar, e elas crecían en confianza. Mañá partido contra Euskadi en busca do milagre.

29. Galicia: Irene Ríos, Lucía Méndez (9), Ángela Vilaboa (1), Aroa Fernández (2), Lucía Villamarín, Nayara Pereira, Yaiza Gil, Inés Bernárdez (2), Nerez Patiño (13), Lucía Álvarez, Mencía Lorenzo, Carla Vidal, Nerea Arias (1), Lucía Lema, Sara Pereira (1), Iria Sierra.

38. Catalunya: Ingrid Fortuño (4), Martina López (6), María Fernández (4), Carolina Blasco (1), María Domínguez, Laia Domingo, Judit Lanceta (7), Judit González (1), Sara Nieto, Carla González (4), Julia Gómez (1), Carlota Martínez (7), Kadiatou Jallow (2), Laia Vives (1), Carla Romero, Goundo Gassama.

Árbitros: Sergio Martín y Agustín Mora. Excluíron dous minutos a Aroa Fernández, Lucía Villamarín e Carla Vidal (Galicia) e a Ingrid Fortuño (3, descualificada no minuto 57:06) e Judit Lancela, por Catalunya.

Parciais: 3-4, 3-9, 6-9, 9-12, 12-15, 14-17 (descanso), 17-20, 20-23, 21-27, 25-30, 28-34, 29-38 (final).

Incidencias: Partido correspondente á segunda xornada do Campionato de España Xuvenil Feminino, grupo B, celebrado no Pavillón Camilo Cano (La Nucia).

Mañá, Euskadi-Galicia (10:00 horas).

Xuvenil masculina: Asturias, 26- 24, Galicia

Partido de dúas caras o que xogou hoxe a selección galega xuvenil masculina: Na primeira Galicia foi moi superior a Asturias, e na segunda chocou unha e outra vez contra a defensa asturiana e a propia precipitación. Así, Galicia quedou sen opcións para loitar polo ascenso ao Campionato, a pesar de que aínda falta unha xornada.

A primeira metade foi excepcional dos nosos, que desfrutaban na pista e facían gozar á bancada (9-15, ao descanso). Pero Asturias tiña que intentar algo e adiantou a defensa moito e Galicia non soubo reaccionar. Quedou moi estática e cometía erros que permitían aos asturianos correr e marcar goles rápidos. Así comezou a ansiedade do conxunto galego, cada xogador buscaba resolver pola súa conta, e Asturias logrou darlle a volta ao marcador e poñerse por diante. Aínda quedaba tempo para reaccionar e durante uns minutos Galicia igualou as forzas e chegou ao tramo final do partido con opcións, pero non foi posible darlle á volta ao marcador.

26. Asturias: Alejandro Mariño, Mateo García (1), Alejandro Álvarez, Gonzalo Pulgar (1), Tomás Bautista (3), Álvaro Paino (9), Jorge Lema (1), David Pérez (4), Raúl Álvarez, David Pulgar (4), Joaquín Ignacio (2), Pablo García, Sergio Iglesias, Samuel Arias (1), Alejandro López.

24. Galicia: Mateo Pallas, Eduardo Alonso (3), Brais Martínez (2), Iago Rivas, Pablo Fernández (3), Alexandre Gallego, Denis Iglesias (1), Senén Garea (2), Xoan Fernández (4), Carlos Menduiña (1), David Failde, Nuno Loxo (1), Carlos Morales (2), Juan Rodríguez (5), Manuel Soliño.

Árbitros: Jesús Valencia e Carlos Campayo. Excluíron dous minutos ao asturiano Jorge Lema e aos galegos Iago Rivas, Alex Gallego e Denis Iglesias.

Incidencias: Partido correspondente á segunda xornada da Copa de España Xuvenil  Masculina, grupo B, celebrado no Pabellón Els Oms-Mutxamel.

Mañá, Galicia-Aragón (18:00 horas).