ASTURIAS E CASTELA E LEÓN REPARTÍRONSE OS TRIUNFOS NO TORNEO GALICIA- O SALNÉS

Asturias e Castela e León repartíronse hoxe os triunfos nas diferentes categorías do Torneo Galicia- O Salnés “Xuntos contra a violencia de xénero”. Galicia, que chegaba con opcións de título nas categorías xuvenís, perdeu hoxe no partido decisivo.

INFANTIL FEMININO: Triunfo de Asturias en la categoría infantil feminina, con Galicia en la segunda posición. Hoxe as minigalaicas venceron a Castela e León.

Galicia, 27- Castela e León, 23

As mini galaicas lograron hoxe a vitoria contra Castela e León na última xornada do Torneo O Salnés. O triunfo das rapazas de Ana Alonso cimentouse nunha dura defensa e nun moi bo xogo colectivo en ataque. As nosas foron por diante no marcador durante todo o partido e concentraron un gran triunfo.

Galicia, 27: Silvia Sánchez, Irene Ríos, Adriana Rial (1), Inés Bernárdez (3), Irene Romero, Naihara Costas (3), Yara Pacheco, Alba Fernández, Iría Augusto (3), Leticia Santos (2), Lucía Castiñeira (1), Shaila Fernández (4), Alejandra Montenegro (1), Sara Pereira (5), Estela Misa (1), Nerea Patiño (2), Ainé Roca (1), Lidia Sanda.

Asturias, 31 – Selección Salnés, 13

INFANTIL MASCULINO: Castela e León proclamouse vencedor do torneo na categoría infantil masculina, con tres vitorias.A selección galega, que rematou na terceira posición, perdeu hoxe pola mínima contra Castela e León facendo un gran partido.

Galicia, 20 – Castela e León, 21

Galicia comezou un parcial de 1-6 en contra, polos erros nos lanzamentos, a pesar de que as sensacións eran positivas. A partir do tempo morto solicitado por Adrián Menduiña, cambiaron as tornas e os galegos, cunha gran defensa, lograron poñerse por diante (8-6).

O inicio da segunda metade foi moi similar ao da primeira, co equipo galego moi frouxo e con problemas para superar a a defensa 5:1 dos leones. Aínda así o partido estivo moi igualado ata o remate, que finalizou cun axustado 20-21 para Castela e León.

Galicia, 20: Mauro Lago (3), Eloy Pérez (1), Pablo Veiga, Pablo López, Yago Raimúndez (1), Samuel Seijas,  Erik Vázquez (2), Manuel Lorenzo (3), Xulio Fernández (3), Nicolás Giráldez, Juan Ramón Villar, Xoan Fernández (1),  David Failde, Xurxo Fraga (1), Brais Cangado, Alex Alonso (3), Antón Casas, Lucas Jiménez (2).

Asturias, 32 – Selección Salnés, 22

CADETE FEMININO: Asturias logrou a primeira posición no Torneo do Salnés, por diante de Castela e León, que hoxe empatou con Galicia.

Galicia, 22 – Castela e León, 22

Foi o partido máis completo do torneo. Na primeira parte, o equipo galego comezou un pouco dibutativo, pero todo en ataque, pero pouco a pouco as xogadoras foron entrando en xogo, con máis claridade de ideas en ataque. Así chegaron as primeiras vantaxes (12-8, ao descanso).

Na segunda parte, as galaicas seguiron con moi bo nivel defensivo e con vantaxes cómodas, pero ao final cometeron numerosos erros no lanzamento, o que provocou o empate final.

Galicia, 22: Carolina González, Alba Afonso (1), Athenea (1),Lucía Villamarín (3), Zaiza Alonso (2), Candela Franco, Carla Baltasar (1), Aroa Fernández, Nerea Arias (1), Noelia Solla (1), Helena Sánchez (3), Mariám Mera, Carla Vidal, Mara González (1), Lorena Vaello (4), Lucía Alvarez (4), Lucía Méndez.

Asturias, 36 – UB Lavadores, 17

CADETE MASCULINO: Castela e León logrou a primeira posición, mentres que Galicia foi segunda con dous triunfos.

Galicia, 32 – Asturias, 26

Vitoria de Galicia ante unha combativa Asturias, que na primeira metade puxo moitas dificultades aos nosos rapaces cunha defensa 5:1 moi profunda. Os galegos entraron mal no encontro en defensa e Asturias puido alcanzar rendas de ata 4 goles. Un tempo morto e o cambio a 6:0 metía aos nosos no partido que foron quen de remontar axustando a defensa e correndo ao contraataque. Ao descanso, 16-14. Na reanudación, a defensa e portería, moi entonadas, permitían dominar o partido. O noso ataque posicional funcionaba e todos os xogadores aportaron minutos de calidade.

Galicia, 32: Nuno Loxo (1), Manuel Barreiro, Jorge Domato (1), Roberto Castro, David Fernández, (1), Pablo Gándara (3), Adrián Pérez (1), Manuel Pérez (6), Daniel Pérez, José Manuel Meira, Julián García, Jorge López, Vicente Domínguez, Pablo Sánchez, Gael Blanco (1), Martín Fuentes (5), Rubén Sequeiros (4) , Sergio Blond (7), Díaz Fernández (2).

Castela e León, 25 – Selección Aveiro, 11

XUVENIL FEMENINO: Asturias foi a selección máis regular no Torneo do Salnés, logrando os tres triunfos. Hoxe gañou na “final” a Galicia, xa que ambos conxuntos chegaron empatados a este partido con dúas vitorias.

Asturias, 31 – Galicia, 27

Galicia e Asturias eran os dous equipos máis duros do torneo e iso apreciouse dende o inicio no partido de hoxe. Defensa moi fortes e partido moi igualado durante toda a primeira metade. Ao descanso, 14-15. Na segunda parte, Galicia sempre estivo no partido a dous tantos, ata os instantes finais nos que, ao arriscar, abríronse as distancias.

Galicia, 37: Area Martínez (1), Lucía Afonso, Wenjing Cheng, Ithaisa Trigo (4), Anastasija Doder (1), Patricia Mallo (2), Sara Román, Laura Magdaleno (7), Marta Dasilva, Paula Abeledo (1), Verónica De Cristofaro (1), María Currás, Antía Estévez, Carme Castro (2), Lucía Pérez, Enma Pérez (1), Sabela Minino (1), Silvia Leiras.

Castela e León, 21 – Selección Morrazo, 15

XUVENIL MASCULINO: Vitoria para Castela e León en xuvenil masculino, que se impuxo hoxe a selección galega.

Castela e León, 34 – Galicia, 25

Partido moi igualado na primeira metade, na que tanto Galicia como Castela e León demostraron porque eran os favoritos a lograr o triunfo no torneo. Minuto 20, 9-9. Pero no tramo final da primeira metade, Castela e León logrou un par de tantos de vantaxe. Na segunda metade, despois dun inicio máis competido, o partido se rompeu a favor dos casteláns, grazas as boas paradas do seu meta.

Galicia, 25: Javier Fernández, Diego Pérez, Mateo Arias (6) , Carlos Álvarez (4), Víctor Fernández (4),

Anxo Fraga, Pablo González, Alejandro Gómez (1), Jaime Leira, Javier Iglesias (2), Sergio Álvarez (2), David Álvarez (1), Alejandro López (1), Manuel Chao (2), Daniel Virulegio, Román Arboleya, Enrique Lago (2).