INDUPOR BM PORRIÑO E BM CULLEREDO, EQUIPOS DE PRIMEIRA NACIONAL MASCULINA!

Fantástica fin de semana para o balonmán galego, na que se certificaron os ascensos de Indupor BM Porriño e BM Culleredo á Primeira Nacional Masculina.

O primeiro en acadar o ascenso foi o Indupor BM Porriño, que chegaba a última xornada máis apurado despois da derrota do día anterior. Pero as contas daban. O equipo de Dani Benaches podía ascender se superaba ao Madrid Base Villaverde por tres goles ou máis e saíron a por todas. Moi pronto romperon o partido cunha intensa defensa que se lle atragantou ao equipo madrileño e rápidos goles á contra. Ao descanso, 20-12.

Na segunda metade, o Porriño seguiu xogando coa mesma intensidade e gañas para finalizar celebrando o ascenso en casa ante o seu público.

O adestrador Dani Benaches destacou que «era un sector moi duro, coa presión de xogar na casa, pero cunha afección de 10, conseguímolo! Chegamos ao último partido con opcións, que era o máis importante, pero o equipo estivo á altura das circunstancias e os xogadores foron capaces de centrarse en realizar o noso xogo». Ademais, Benaches quixo mandar unha mensaxe ao outro conxunto galego que acadou o ascenso: «Gustaríame mandarlle unha mensaxe de noraboa ao Culleredo e en especial a Fernando Vázquez, pola súa gran tempada».

BM Culleredo

E pouco despois vivimos o segundo ascenso, nun partido moi diferente ao do Porriño. O Culleredo chegaba ao partido con dúas vitorias, igual que o rival, o Maravillas de Madrid, polo que o vencedor acadaría o ascenso de categoría. Foi un choque tremendamente igualado, con continuos empates no marcador, principalmente na primeira metade e ao descanso se chegou cun 12-13 a favor dos visitantes.

No inicio da segunda parte, todo parecía seguir polo mesmo camiño, con distancias de un gol ou empate no marcador. Pero no minuto 37, por primeira vez, o Maravillas logrou dous tantos de vantaxe e volveu a repetir no minuto 40 (16-18). Pero o Culleredo reaccionou á perfección, con cabeza e entereza. Apertaron aínda máis en defensa e lograron darlle a volta ao marcador, primeiro para empatar (19-19, min. 45) e despois para escaparse de ata 4 goles (24-20) a falta de cinco minutos. Xa só quedaba xogar con cabeza e sen nervios para certificar unha vitoria que fixo estoupar de alegría o Tarrío.

27 Comments to “ INDUPOR BM PORRIÑO E BM CULLEREDO, EQUIPOS DE PRIMEIRA NACIONAL MASCULINA!”

1. Puede utilizar un software de gestión para padres para guiar y supervisar el comportamiento de los niños en Internet. Con la ayuda de los siguientes 10 software de administración de padres más inteligentes, puede rastrear el historial de llamadas de su hijo, el historial de navegación, el acceso a contenido peligroso, las aplicaciones que instalan, etc.

2. MyCellSpy es una poderosa aplicación para el monitoreo remoto en tiempo real de teléfonos Android.